A Herendi Horgászegyesület története

 A horgászegyesület területe 6 ha vízterület, mely három tóból áll és 14 ha részben állandóan karbantartott, részben fás, bokros terület.

 Ezen a helyen szénbánya működött, de a gyenge minőségű széntermelés miatt1966-67-be végleg bezárták. A szénbánya épületeinek hasznosításával a porcelángyár egy új üzemet hozott létre, a majolikagyárat. A bányászat területén két tó keletkezett, a harmadikat egy zsilip megépítésével hozták létre.

  Az üzemben dolgozók és néhányan a falu lakosai közül lehetőséget láttak a víz hasznosítására és megalakították „EGYETÉRTÉS” néven a horgászegyesületet. Ezt a kis társaságot Kollarits Sándor és Soós Ernő igyekezett összetartani, irányítani. Kis taglétszámmal működtek, hisz még 1971-ben is csak 51-en voltak. Kollarits Sándor után id. Ujj József, majd Németh István voltak az elnökök.

  Igazi, látványos fejlődés 1981-ben indult el, megalakult a fiatalokból álló elnökség Jagodics Imre vezetésével. Az akkori elnökségből van, aki még jelenleg is tagja a vezetésnek. Elkészült egy közösségi ház fedett terasszal, ahol szezonban nagyon sok baráti társaság tölt el néhány órát. A tavak mentén 60 db kis házikó látható, melyet az egyesület tagjai építettek.

  Az egyesület elnökei voltak az évek során: Jenei István, Illés Béla, Dávid József, Jánszky László. Jelenleg Kaizer László vezeti az egyesületet.

  A tavakban főleg ponty horgászható, de amur, csuka, süllő, kárász, keszeg és balin is akad horogra. Évente a lehetőségekhez mérten 60-100 q halat telepítünk.

 

 
Copyright © 2022 Herendi Horgászegyesület. Minden jog fenntartva.
Támogatja a Joomla!