Minden horgász fontos

Mesterházy Zsolt kipróbálta a helyet. Örül, hogy gondlotak rájuk.Az országban egyedülálló módon, mozgáskorlátozottak számára is kényelmes horgászati lehetőséget biztosító stéget épített a Herendi Horgász Egyesület.

  Nem tudnak róla, hogy a megyében lenne ilyen. A Herendi Horgász Egyesületnél olyan stéget építettek, amelyet mozgáskorlátozott pecások is gond nélkül tudnak igénybe venni. Amikor Jánszky László elnök és Glück László titkár előálltak az ötlettel, kedvező fogadtatásra találtak. Mindenki melléjük állt, a tagok önzetlen munkával járultak hozzá a kialakításhoz. Amikor megépítették, gondoltak a három mozgáskorlátozott horgásztársukra, illetve a vendégpecásokra is.

 A hely kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy közel legyen az illemhely, illetve hogy nagyobb földmunkák nélkül tudják biztosítani a bejárást. A stég környezetében a tópartot is rendezték. A helyet úgy alakították ki, hogy gépjárművel közel lehessen járni a vízhez. Még annyit terveznek, hogy a helyszínt murvával beterítik, hogy a fűcsomókban ne akadjon el a szék kereke.

 A stég kialakításánál Mesterházy Zsolt tapasztalatait is figyelembe vették. A stéget már letesztelte, szerinte két kerekesszékes is kényelmesen elfér rajta. Úgy lehet kipakolni, hogy minden cucc kézre esik.

 Mesterházy Zsolt harminc éve horgászik. Sok szép élmény köti a herendi tavakhoz. 15 évvel ezelőtt közlekedési balesetben megsérült a gerince, tolószékbe kényszerült. Azóta, ha lehet, még több időt tölt a vízparton. Legnagyobb halait, egy hatkilós amurt, egy ötkilós pontyot is ebben a székben ülve fogta.

 A egyesület három tavat, összesen 4,6 hektáros vízfelületet kezel. Évente 70-90 mázsa halat telepítenek, zömében pontyot, de a fehérhal és a ragadozó sem hiányzik a tavakból. Terveik között szerepel egy kopjafa felállítása, valamint egy közösségi ház kialakítása. Mindezek előkészületein már túljutottak.

( A cikk megjelent a Napló, 2008. november. 22.-i számában)

 
Copyright © 2023 Herendi Horgászegyesület. Minden jog fenntartva.
Támogatja a Joomla!